facebook_logo
  

Binnenkort

Even voorstellen,

portret

mijn naam is Michiel Knaven. Ik ben kunstenaar met een passie voor een goed gesprek.

Na mijn vioolstudie aan het conservatorium in Zwolle vervolgde ik mijn kunstopleiding aan de AKI, de toenmalige kunstacademie in Enschede. Tegenwoordig horen het conservatorium en de AKI beiden tot ARTEZ. Na deze studies ben ik nog kort met kunstwetenschappen bezig geweest aan de Open universiteit maar de praktijk van het kunstenaarsschap eiste me geheel op zodat het bij een korte orientatie gebleven is.

 

Bij Karel van Haaften van Socratisch Café Nederland volgde ik in 2011 een training tot socratisch gespreksleider. Filosofisch school ik mij o.a. bij het ISVW.

Breng, om een indruk van mijn werk als kunstenaar te krijgen, een bezoekje aan mijn website: www.michaelmedia.org waar ook de documentaire die de AVRO over mij gemaakt heeft nog te zien is.

De tafel van S is ontstaan uit de wens om kunst en het socratischgesprek met elkaar te verbinden. Kunstenaars stellen in hun werk, net als filosofen, vragen. Vragen over jouw, je leven, de maatschappij maar ook intiemer, over gevoel, over de liefde of de dood. Mijn wens is om deze vragen in socratische gesprekken te onderzoeken. Het prachtige van het socratisch gesprek is dat het een dialoog is en geen discussie. Gezamenlijk verdiep je je in een vraag en probeert, door persoonlijke voorbeelden van de deelnemers te onderzoeken, inzicht te krijgen.

 

Voorkennis is niet nodig, open staan wel.

Ik hoop je te ontmoeten bij een van de komende gesprekken,

 

|\/|ichiel