facebook_logo
  

Binnenkort


 
mueck_big_man
Ron Mueck (Melbourne, Australië, 1958) is een Australisch beeldhouwer, bekend van onder andere "Pregnant Woman". Tegenwoordig werkt hij vanuit Engeland.

Ron Mueck maakt sinds 1996 hyperrealistische beelden in moderne materialen, combinaties van siliconen en fiberglas, bijvoorbeeld portretten van baby's, een hoogzwangere vrouw, een moeder met kind, van mensen in verschillende stadia van ouderdom en zelfportretten, maar niet in dezelfde grootte: hij maakt beelden in diverse afmetingen, van minuscuul tot zeer groot.
Daarbij gebruikt hij veel realistisch materiaal, bijvoorbeeld kippenvel, adertjes en haartjes.

Zijn Duitse ouders waren speelgoedmakers van beroep en emigreerden naar Australië. Door het speelgoed heeft hij zijn inspiratie verkregen. Zonder verdere opleiding deed hij zijn vaardigheden op door te werken als etalagist. In 1990 begon hij een eigen productiehuis om modellen te maken voor de Europese reclamewereld.
 (tekst wikipedia)

De kosten bedragen 9 euro. Dat is inclusief koffie of thee. Minimaal 3 deelnemersLocatie:
café de beleving  route

Wat voor vragen roept dit kunstwerk op?Wil je je gedachten al laten gaan over dit kunstwerk, laat dan alvast een reactie achter in het commentaar gedeelte hier onder. Je kunt ook al reageren op reacties van anderen.Reacties (5)
 • Jan J. Vinke  - big fat man
  De blik uit de man zijn ogen en de plaatsing van het beeld in een hoek...
 • bep van ballegooie
  Het beeld komt erg vol, veel en lichamelijk over. Is bijna angstwekkend realistisch. En toch is het ook naar binnen gekeerd, verstild.
 • michiel  - voyeur
  Ik blijf het wat ongemakkelijk vinden om naar deze man te kijken: voyeurisme...?
 • jolanda  - gevoel...
  Wat mij intrigeert is dat een hoop plastic door mijn automatische invulling en aanvulling een gevoel van levensechtheid, weerstand, zelfs angst kan oproepen! Je zou zelfs een ziel kunnen vermoeden...Zo gaat het ook met contact maken via de computer: het werkt! Is dat niet raar?
 • ensink  - big fat man
  Het beeld spreekt mij meer aan de denker van Rodin en ik denk niet alleen door de eigentijdsheid...
Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
Security
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.